Teraz mam jeszcze do pokazania jeden
'obrazek ikonopodobny' - choć zapewne tym sobie zasłuże na złą opinię.
Obrazek zaczęłam jeszcze zanim pojawiłam się na tym forum i zanim otrzymałam wiele cennych rad. W dodatku... świadomie...
użyłam wzoru na Archanioła Gabriela, gdyż bardzo mi odpowiadał -
natomiast podpisałam go jako Anioła Stróża Wiem, że to wielki błąd... ale to był dodatek do prezentu dla dziecka na chrzest i pomyślałam, że mądrzej by było Stróża darować... Marne wytłumaczenie, ale jedyne jakie mam.
Obrazek jest
niewielki i na początku bardzo borykałam się z wielkością pędzli, które powinnam użyć.
Zwłaszcza twarz i dłonie sprawiły mi duży kłopot - co widać na załączniku. Szaty to była dla mnie wielka niewiadoma, ale postarałam się zmierzyć z nimi.
W zasadzie nie chciałam tutaj tego obrazka umieszczać, bo wiem że nie pokazuję nim żadnego postępu w tym co robię. Jednak pomyślałam, że skoro chcę coś od Was się nauczyć, to nie mogę tak selektywnie tylko czekać aż coś dużo lepiej wyjdzie i tylko wtedy pokazywać
(
choć tak by się chciało...). Wiem, że wiele jeszcze będzie niezbyt udanych obrazów (tudzież szkiców), zanim nabiorę praktyki. Mam nadzieję, że znów otrzymam konstruktywną krytykę, która pomoże mi zmierzać w dobrym kierunku.
Z góry dziękuję!