Evagelia napisał(a):*Tak, to podpis "ręki Evagelii Mylonaki". Tez na poczatku sie nie podpisywalam, wydawalo mi sie ze to praktyka za ktora spala mnie na stosie, bo prawde mowiac wtedy oczytalam sie na temat podpisywania ikon na polskich stronach- jak to malarz ikon jest skromny, pobozny i pelen bojazni bozej i przez to nie powinien sie podpisywac, i od razu mi sie za ta praktyke tutaj oberwalo bo wspomniana definicja to bardziej legenda niz fakt..
Evagelia napisał(a):Oczywiscie staram sie jak najbardziej prawidlowo reprezentowac prawoslawny punkt widzenia w tej sprawie i tylko o tym pisze. Mam wyrozumialosc dla rozniacych sie w niektorych kwestiach pogladow katolickich(jesli dobrze rozumiem, jestes malarzem katolickim?), aczkolwiek nie do konca rozumiem w jaki sposob powstaja, bo zauwazylam, ze niezawsze opieraja sie na zwyczajach i prawdach ikonograficznych prawoslawnych, zatem nie krytykuje absolutnie nic, z wielkim zaciekawieniem przyjmuje do wiadomosci jak jest u braci i tylko przedstawiam wlasny punkt "siedzenia". Pozdrawiam serdecznie : )
Powrót do Moje ikonopisanie - twórcy indywidualni
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości