WYSTAWA IKON MARYJNYCH 8XII WARSZAWA

WYSTAWA IKON MARYJNYCH 8XII WARSZAWA

Postprzez Ula » 26 lis 2013, o 16:51

Serdecznie zapraszamy na wystawę ikon Maryjnych w dniu 8 grudnia br, w Uroczystość Niepokalanego Poczęcia NMP.
Wystawa ikon Grupy Droga Ikony.
Miejsce: Kościół Wszystkich Świętych w Warszawie na Pl. Grzybowskim 3/5
Wystawa jest jednodniowa, czynna przez cały dzień. Po za czasem liturgii można oglądać ikony artystów i amatorów, tych co ikony piszą już długo, ale i tych, którzy zaprezentują swoje pierwsze ikony Matki Bożej. Celem wystawy jest przede wszystkim oddanie czci Matce Bożej, dlatego o godzinie 16.30 będzie wykład o ikonie Matki Bożej hodegetrii, wygłoszony przez ks. prof. dr hab. Michała Janochę.
O godzinie 17.15 odśpiewany zostanie Akatyst ku czci Bogurodzicy.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
Załączniki
plakat 8XII13.jpg
“Piękno i kolor obrazów pobudzają moją modlitwę. Jest to święto dla moich oczu, podobnie jak widok natury pobudza me serce do oddawania chwały Bogu" Św. Jan Damasceński
Ula

Re: WYSTAWA IKON MARYJNYCH 8XII WARSZAWA

Postprzez katarzynakobuszewska » 8 gru 2013, o 23:01

Kochani Drogowicze,
chciałam podziękować za zaproszenie do wzięcia udziału w tej pięknej wystawie. Podziwiam organizatorów za wspaniałą ekspozycję. Wykład ks. prof. Janochy był bardzo ciekawy, akatyst - perełka a potem mirowanie... Do tego wszystkiego mnóstwo znajomych twarzy :D - to był piękny dzień.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
kk
katarzynakobuszewska

Postprzez Krzysztof » 9 gru 2013, o 13:31

Dziękuję za możliwość udziału w wystawie, za organizację i spotkanie wielu wspaniałych osób. Szczególnie ogromny szacunek dla Uli za ogrom włożonej pracy. Po 15 gdy zaczął zapadać zmrok, przed zapaleniem świateł w Świątyni ikony nabrały szczególnie pięknego blasku. Dziękuję za rozświetlenie Akatystem i wspólną modlitwą ... faktycznie to był piękny dzień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nic nie jest niczyje bo wszystko jest Boga.
Krzysztof

Postprzez Ula » 9 gru 2013, o 13:49

Ja bardzo dziękuję wszystkim, jestem szczęśliwa, że zechcieliście podzielić się pięknem, które jest w was - które dzięki Bożej łasce przenosicie na deski...
“Piękno i kolor obrazów pobudzają moją modlitwę. Jest to święto dla moich oczu, podobnie jak widok natury pobudza me serce do oddawania chwały Bogu" Św. Jan Damasceński
Ula

Powrót do Ogłoszenia z Drogi Ikony